INRIDNING & PROBLEMLÖSNING

Photo by Zahlo Photography

Jag har stor erfarenhet av att utbilda hästar och träna "problemhästar". De senaste åren har jag varit med och ridit in ett tjugotal hästar och utbildat det dubbla. Oavsett om det rör sig om hjälp med inriding, vänja häst vid sadel + bett eller om din häst rentav har ett problem som du vill råda bot på (lastning, framåtbjudning, rädsla, stå stilla vid uppstittning eller något annat) så finns jag här. 


Lugnt och familjärt

Jag tar emot hästar hemma på gården utanför Hässleholm. Här får din häst gott om uppmärksamhet, då jag endast tar emot 1-2 hästar åt gången. Eftersom gården ligger avsides så är miljön väldigt lugn och familjär. Hästen tränas utefter dina önskemål och utefter vad det finns för behov. Träningen sker inte bara de timmar som vi kommit överens om. Allt som görs i hästens närhet görs med målet om att få en häst som är mer lätthanterad. Detta innebär tex. att utfodring, ledning, hagvistelse osv. sker med eftertanke och på ett sätt som utvecklar hästen positivt. Hästen stannar alltifrån 2 veckor till 6 månader, du bestämmer. Beroende på årstid och hur länge hästen stannar så finns olika möjligheter för inhysning. 


Viktigt att du som ägare är involverad

För att utbildningen ska bli hållbar så ser jag det som mycket viktigt att ägaren följer hästens träning här. Därför skickas regelbundna uppdateringar via foto, video och/eller text ut där ägaren uppdateras på hästens utveckling. Det är också av denna anledning som ägaren får en timmes privatlektion på köpet då hästen varit här i en månad. Det är också fritt fram att som ägare komma och vara med då jag tränar din häst.


Jag ser allra helst att hästen stannar minst 2 veckor, längre om det gäller inridning. Detta eftersom det tar tid för hästen att vänja sig vid den nya miljön.

hästtränare

"A good start is not just something, it’s everything" 

- Pat Parelli

Nya priser f.o.m. 1 januari 2024 (gäller endast nya bokningar)

Inhysning (Grovfoder + mockning + täckesbyte m.m.)

1000 kr/vecka

3 månader eller mer 600 kr/vecka


Träning 

450 kr/h om häst stannar mindre än 4 veckor

350 kr/h om häst stannar 4 veckor eller mer


Priset beror alltså på hur mycket tid du vill att jag ska lägga på din häst. Det vanliga är 5-6 timmar träning/vecka. Var 4e vecka som hästen är här (minst 4 h/vecka) fås en privatlektion som kan utnyttjas när ägaren önskar. 

Alla priser som ovan är inkl. moms.