KURSER & ANNAT

Photo by Zahlo Photography

horsemanship kurs

Är ni intresserade av att djupdyka i ett specifikt ämne och få massor av ny inspiration och kunskap?  Då passar en kurs perfekt! Se förslag på ämnen i rutan nedan, egna önskemål är självklart välkommna.


Kurserna är antingen 1-dags kurser eller 2-dagars kurser. Oavsett antal dagar så är den totala undervisningstiden 6 timmar. Undervisning med häst varvas med teori och förberedningsövningar utan häst (simulationer). Önskar ni ett lite lugnare tempo så är det en fördel att dela upp undervisningen på två dagar. Det går bra att delta med eller utan häst. Oavsett var kursen hålls så är max antal deltagare 4 st med häst och 8 st fotfolk. 


Kurser på min hemmaplan sommaren 2022:

Förslag på ämne till kurs:

~Startskottet för din Natural Horsemanship resa~

Här går vi igenom grunderna i NH som exempelvis De sju lekarna och diskuterar förhållandet rovdjur - bytesdjur.

~Ridning med hästpsykologi~

Denna kurs hjälper dig att ta med hästpsykologin upp i sadeln, något som kan vara en utmaning till en början. 

~Följsamhet i ridningen~

Här lär du dig att vara den ultimata, följsamma ryttaren som din häst drömmer om och att kommunicera på ett effektivt sätt.

~Mot nya höjder~

Vill du lära dig att hoppträna på ett sätt som gör att din häst tycker det är minst lika kul och dessutom lära dig mer om motivation? 

~Älska transporten~

Drömmer du om en häst som praktiskt taget lastar sig själv? Här lägger vi fullt fokus på lastningen och allt som hör därtill

Kurser

Parelli kurs sverige
Parelli kurs 2022

På er hemmaplan:

Här sköter personen som anordnar kursen marknadsföring samt anmälningar och bestämmer själv vad varje deltagare ska betala samt ansvarar för att den totala kursavgiften betalas till mig.  Arrangören får som förmån rabatt på sin plats om antalet deltagare med häst är 4 stycken (inkl. arrangör). 

1-dags kurs/workshop: 3600 kr totalt + körersättning. Gäller för max 4 deltagare med häst + max 8 deltagare utan häst.

Prisexempel: 3 deltagare med häst betalar 900 kr/st, arrangör betalar 150 kr och 5 deltagare utan häst betalar 150 kr/st, till detta tillkommer även körersättningen som med fördel delas upp. 

2-dagars kurs/workshop: 4000 kr totalt + körersättning. Gäller för max 4 deltagare med häst + max 8 deltagare utan häst

Photo by Zahlo Photography

Föreläsningar & clinics

För er som önskar ett event där fler personer kan delta så föreslår jag en hästlös föreläsning inom ett specifikt ämne som tex. säker hästhantering. Det går även att boka mig för att komma och hålla clinic på er ridklubb eller i ert stall. Då tar jag med en av mina hästar alternativt lånar en av era. 

Jag är villig att dra ner på priserna när det kommer till clinics och föreläsningar på ridklubbar under min lågsäsong (vinterhalvåret). Hör gärna av er så kan vi diskutera fram ett passande alternativ.

nh tränare

Ridskola & samarbete med företag

Har du ingen egen häst men är intresserad av att lära dig mer om Natural Horsemanship och träna för mig iallafall? Jag har ett samarbete med Sparrarps Islandshästar utanför Hästveda, Hässleholm. Varje vecka håller jag lektioner med inriktning på Natural Horsemanship på deras ridskola. Mer info om Sparrarps islandshästar hittar du här:

https://www.sparrarpislandshastar.com/


Driver du ett hästföretag och skulle vilja anlita mina tjänster regelbundet så tveka inte att kontakta mig. Har du exempelvis uppfödning av hästar och skulle vilja att de fick en naturlig start i livet? I mån av tid hjälper jag er gärna! Jag skräddarsyr ett erbjudande som skulle passa oss båda.